Waarom je iedere mijlpaal zou moeten vieren


Eigenlijk zijn we met zijn allen greatest streng als het aankomt op het vieren van mijlpalen. Vaak vinden we dat ze heel groots, heel bijzonder of heel gebruikelijk moeten zijn om er echt een feestje van te mogen maken. Need natuurlijk sla je je trouwdag, verjaardag of diplomauitreiking niet over. Maar waarom zouden we alle andere prestaties voorbij laten gaan zonder er bewust bij stil te staan? Het is zelfs heel gezond om jouw milestones te vieren!

En toch doen we het zelden: stilstaan bij dat wat we hebben bereikt. In ons hoofd zijn we alweer bezig met alles wat er nu gaat komen. Welke volgende taken liggen er? Welke doelen zijn er nu om naartoe te werken? Daardoor vergeten we stil te staan bij onze mijlpalen, hoe groot of klein deze ook mogen zijn. Door heel bewust een second te kiezen om stil te staan bij je prestatie, zorg je ervoor dat deze niet zomaar wegzakt in een grote brij aan herinneringen. Creëer bewust een second van pauze en maak ruimte voor een stukje viering. Zo wordt jouw (mini)mijlpaal omgetoverd in een ankerpunt in je geheugen.

Je krijgt additional motivatie om aan je doelen te werken

Daarnaast heeft het stilstaan bij mijlpalen een andere, hele handige functie: door deze te vieren, komt er dopamine vrij in je brein. Dopamine zorgt ervoor dat je je goed voelt, waarna je meer wil doen van datgene waardoor je dat goede gevoel kreeg. Op die manier zorg je ervoor dat je additional gemotiveerd door kunt werken aan je nieuwe doelen.

Je versterkt je banden met anderen

Door je mijlpalen te vieren met vrienden, familie, collega’s of anderen om je heen, zorg je voor een additional gelegenheid om je met deze mensen te verbinden. Dat gaat verder dan genieten van een second met je dierbaren. Uit onderzoek is zelfs gebleken dat positieve herinneringen aan prestaties uit het verleden anderen een motivatie increase kunnen geven om ook hun doelen te bereiken.

Het helpt je nieuwe levensfases inluiden

Van een verjaardag tot een trouwdag: veel mijlpalen zijn gebouwd rondom een nieuwe levensfase. Als je jarig bent, vier je dat er een nieuw levensjaar aanbreekt. Als je gaat trouwen, betekent het dat jij en je associate officieel een leven samen starten. Bewust stilstaan bij die nieuwe levensfase zorgt ervoor dat je additional geniet van het second en dat je met intentie kunt starten aan jouw nieuwe hoofdstuk.

De mooiste manieren om milestones te vieren

Dat het vieren van je mijlpalen flink wat positieve effecten heeft op je gezondheid, moge duidelijk zijn. Toch is het niet gek dat het niet als vanzelf in je opkomt om even bewust stil te staan bij dat wat je hebt bereikt. We zijn immers geneigd om onze prestaties niet zélf te delen met anderen. Stel je voor dat iemand denkt dat je opschept of dat het onnodig is om te delen wat je voor elkaar hebt gekregen? Het beste advies bij zorgen daarover is: laat anderen lekker denken. Als jij iets hebt bereikt, hoe groot of klein ook, dan is dat de moeite waard om even bij stil te staan. Dat kan in je eentje, bijvoorbeeld door een fijn ritueel uit te voeren of door jezelf eens goed te verwennen, maar dat kan ook met anderen. We delen wat fijne manieren om jouw milestones te vieren, van bescheiden tot groots en feestelijk.

In je eentje

Ben je blij dat je die ellenlange takenlijst hebt weggewerkt, ook al dacht je dat het niet zou lukken in één dag? Ook dat is reden genoeg om jezelf even in de watten te leggen. Prestaties hoeven niet altijd groots en indrukwekkend te zijn. Hoe fijn is het om een gevoel van tevredenheid en trots te ervaren over de allerkleinste prestaties? Juist, heel fijn. En er is niemand die je tegenhoudt. Dus laat na zo’n lange werkdag het dangerous lekker vollopen, doe een fijn maskertje op of bestel eten bij je favoriete restaurant. Andere fijne manieren om stil te staan bij je prestaties zijn het maken van een wandeling, een kopje koffie halen bij je favoriete koffietentje of jezelf trakteren op een prachtige bos bloemen. Ook fijn: kaarsjes aansteken en heerlijk op de financial institution ploffen.

Rituelen

Sommige mijlpalen vragen om speciale rituelen. Zeker als je eens additional bewust bij een prestatie wil stilstaan, kan een ritueel een mooie manier zijn. Denk aan rituelen om iets af te sluiten, bijvoorbeeld bij het verkopen van een huis of het behalen van een diploma. Rituelen lenen zich ook goed voor het inluiden, vieren of omarmen van iets nieuws, bijvoorbeeld na een promotie, een verhuizing of een nieuwe vriendschap.

Hoe je een ritueel het beste vormgeeft, is helemaal aan jou. Om erachter te komen welk ritueel previous bij jouw specifieke mijlpaal, is het belangrijk om even naar binnen te keren. Voel je behoefte aan afsluiting? Behoefte aan het omarmen van iets nieuws? Overweeg ook of het passend is om te werken met bepaalde kleuren, geuren, texturen of geluiden die je doen denken aan jouw mijlpaal. Het kan van álles zijn, als het voor jou maar passend voelt.

Tip: probeer tijdens je ritueel wel echt stil te staan bij dat wat je hebt bereikt, in plaats van alles wat er na die prestatie moet gebeuren.

Met je dierbaren

Hoewel het prettig is om in je eentje tijd vrij te maken om bij je milestones stil te staan, is er eigenlijk niets mooier dan het delen van je geluk. Een waardevolle manier om jouw dierbaren onderdeel te maken van dat wat je hebt bereikt, is door het maken van nieuwe herinneringen. Sta samen met je dierbaren stil bij belangrijke momenten in je leven door deze optimaal te vieren. Hoe je dat doet? Daar kunnen Leah en Nadine van The Darling je bij helpen. Zij organiseren creatieve en eigentijdse occasions voor belangrijke mijlpalen in het leven, groot en klein. Van een liefdesfeest, mommy-blessing, een intiem diner tot een minifestival met allerlei leuke, creatieve activiteiten: de opties zijn eindeloos en de mooie herinneringen dragen jij en je dierbaren achteraf voor altijd mee.

Meer weten?

In Happinez 4-2024 vind je een interview met Nadine, oprichter van The Darling. Bestel dit nummer nu zonder verzendkosten in de Happinez webshop.

Bente de Bruin is journalist, auteur, astrologie-expert en Schorpioen. Vanuit een overtuiging dat niet iedereen met hetzelfde sterrenbeeld ook dezelfde persoonlijkheid zou hebben, is ze gaan onderzoeken hoe astrologie nu écht werkt. Een grote passie was geboren. Ondertussen heeft ze er haar missie van gemaakt om astrologie toegankelijk te maken voor een grote doelgroep en deze leer over te brengen zoals deze echt is: interessant, leerzaam en vooral heel erg leuk.

Meer lezen over geluk?

Zo maak je alledaagse momenten onvergetelijk.Supply hyperlink

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Proudly powered by WordPress | Theme: Funky Blog by Crimson Themes.