Zo geef je jezelf een liefdevolle buikmassage


Deze buikmassage kun je gemakkelijk zelf doen, het enige wat je nodig hebt is een paar druppels van een fijne (therapeutic massage) olie.

  • Terwijl je zit of ligt doe je een paar druppels olie in je navel. Je navel is een heel belangrijke plek, need volgens de yoga-filosofie beginnen hier de meeste nadi’s. Dat zijn kanalen waardoor energie stroomt – en dat schijnen er rond de 72.000 te zijn. De buikmassage begint daarom ook bij de navel.
  • Maak vanuit de navel heel kleine cirkels, die samen een spiraal vormen. Je draait met de klok mee, dat is goed voor de spijsvertering omdat dat de richting is waarop je darmen rondgaan. Buikmassage helpt ook tegen te veel gasvorming en een opgeblazen buik.
  • In het start maak je nog kleine rondjes, daarbij gebruik je alleen je vingers. Hoe groter de cirkels worden, hoe groter het deel van je hand die je gebruikt. Uiteindelijk masseer je met je hele hand, met een heel volle, zachte aanraking.
  • Je buik is een kwetsbare plek omdat hij niet beschermd wordt door botten. Door die zachtheid kun je daar ook makkelijker contact met jezelf maken. Een buikmassage helpt om goed tot jezelf komen.

Meer lezen?

De voordelen van een zelfmassage volgens de Ayurveda

Dit artikel is met liefde geschreven door de redacteuren van de Happinez on-line redactie. Benieuwd naar de gezichten achter de artikelen? Bekijk dan ook ons colofon.



Supply hyperlink

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Proudly powered by WordPress | Theme: Funky Blog by Crimson Themes.